Crumble cu prune si mango

Postat de divainbucatarie in Prajituri
9 Aug 2011 | 3640 vizualizari
Crumble cu prune si mango

Crumble cu prune si mango este un desert foarte bun, care poate fi facut si cu alte fructe, in functie de sezon si preferinte

Ingrediente

  • 6 prune
  • 1 mango
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 60 g unt + 1 lingura unt pentru uns vasul
  • 60 g faina
  • 60 g zahar
  • frisca – optional – pentru servit

Mod de preparare

Sa trecem la prepararea acestui delicios crumble cu prune si mango. Ce ziceti?

Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate pe fundul vasului. Presaram scortisoara si zaharul brun, apoi le punem in cuptor pentru 10-15 minute, pana se topeste zaharul si fructele lasa sirop.Intre timp pregatim toppingul amestecand untul rece cu faina si zahar, astfel incat sa arate ca un aluat faramicios. Scoatem vasul din cuptor si presaram firimiturile de aluat. Lasam sa se coaca timp de 35 minute.

Servim crumble cu prune si mango cand se raceste cu frisca, inghetata de vanilie sau simpla, asa cum  servesc eu la micul dejun.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune si mango" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de...

Citeste continuarea

Desert tarta Urside

Postat de ancutsa

Desert tarta Urside

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2011, 10:01
Cred ca-i bestial
la 09.08.2011, 10:05
Mie mi-a placut!!!
la 09.08.2011, 10:36
buna buna
la 09.08.2011, 10:37
yamii!
la 09.08.2011, 11:35
ce bine arata

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking