Ingrediente
- 1 kg varza proaspata
- 1 ceapa alba mare
- 1 ceapa de apa
- 150 g sos de rosii si gogosari
- 1 foaie de dafin
- 1/4 lgt piper cayenne (optional)
- sare, piper negru
- 1 lg bors acru
- 2 lg ulei de floarea soarelui
- Crusta
- 210 g faina de grau
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt cimbru uscat
- 90 g ulei de palmier
- 25 ml bere blonda
Mod de preparare
1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.
2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc potrivit inca 5 minute.
4. Preparam aluatul amestecand toate ingredientele, trebuie sa obtinem o consistenta faramicioasa.
5. Punem vaza intr-un vas termorezistent (eu am avut de ceramica), punem aluatul faramitat deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute.
S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble sarat, cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|