Cubulete insiropate cu cocos

Postat de ela in Prajituri
20 Feb 2010 | 20012 vizualizari
Cubulete insiropate cu cocos

daca vreti sa va topiti de placere asa cum se topeste prajitura asta in gura...

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 8oua
  • 1cana si jumatate faina
  • 1cana si jumatate zahar,
  • 2lingurite amidon,
  • 3linguri apa fiarta,
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • pentru glazura:
  • 4cani lapte,
  • 2cani de zahar,
  • 200gr unt,
  • 4linguri cacao neagra,
  • 1esenta de vanilie,
  • 150gr nuca de cocos mai mare

Mod de preparare

BLAT:separi galbenusurile de albusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati albusurile cu un praf de sare pana ce se intaresc.Adaugi treptat spuma de albusuri peste galbenusurile frecate,apoi pe rand,apa fiarta,amidonul,coaja rasa de lamaie si faina in ploaie.Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pui la cuptor la foc moderat 20minute.Dupa ce s-a copt blatul tai in patatele cu un cutit bine ascutit si trecut mereu prin apa rece.

glazura

Dizolvi cacaoa intr-o cana cu lapte,adaugi laptele ramas,zaharul si vanilia si fierbi la foc mic,amestecand din cand in cand.Cand clocoteste adaugi untul taiat cubulete si amesteci pana se topeste si siropul se ingroasa putin.Pui bucatile de prajitura in sirop si le lasi cateva clipe sa se insiropeze bine apoi le scoti pe un platou si le lasi sa se scurga putin.Pui pe o farfurie intinsa cocosul si tavalesti in el fiecare bucata de prajitura insiropata.Se topeste in gura...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete insiropate cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Postat de cris2711

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare....

Citeste continuarea

Rulada de biscuiti in foi de napolitana

Postat de merisor67

Rulada de biscuiti in foi de napolitana

Intr-un bol am sfaramat biscuitii. Stafidele le-am pus in putina apa la hidratat. Rahatul a fost deja in bucati micute si multicolor, inclusiv din cel cu cacao, asa ca l-am pus direct peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2010, 09:57
Ce bun.
la 20.02.2010, 11:03
la 20.02.2010, 11:29
e foarte bun,se topeste in gura,pur si simplu
la 20.02.2010, 12:08
Vreau si eu un cubulet insiporat
la 20.02.2010, 15:18
E tare buna! Am si eu o reteta asemanatoare, doar ca se foloseste nuca macinata in loc de cocos!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking