Ingrediente
Pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri unt (cam 20g)
- 4 linguri făină (nici rase nici cu vârf)
- 500 ml lapte
- sare
Amestecul din brânzeturi:
- 150 g brânză burduf
- 150 g brânză proaspătă de vaci
- 150 g brânză de oi
- 150 ml smântână
Mod de preparare
Se pune pe bain-mare (pe aburi) un vas în care avem laptele și untul. Când lichidul începe să fiarbă se ia vasul de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă bine apoi se dă la rece.
După răcire se adaugă câte un gălbenuș, amestecând cu un tel după fiecare până la încorporare. Se adaugă sare după gust. Albușurile se bat spumă și se adaugă compoziției, amestecând ușor.
Compoziția se pune într-o tavă mare ( eu am folosit o tavă de 37/24 cm) tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt și se pune în cuptorul încălzit. Se lasă la cuptor o oră la temperatură medie.
Între timp se face amestecul din brânzeturi. Se mixează la viteză mare toate brânzeturile și smântâna, acestea devenind cremoase după 4-5 minute.
După răcire se unge foaia cu un strat subțire de smântână apoi se taie în două.
Se pune mai mult de jumătate din crema de brânzeturi pe prima foaie apoi, cu ajutorul unui cuțit, se întinde uniform pe toată suprafața. Se acoperă cu cealaltă foaie, iar deasupra se întinde restul cremei de brânzeturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|