Cuiburi cu mere si nuci de post

Postat de ana77 in Prajituri
16 Mar 2012 | 5099 vizualizari
Cuiburi cu mere si nuci de post

By Miremirc - m-a inspirat pt un alt desert sanatos; si cum imi plac merele si nuca , am zis, de ce nu? Si vreau sa va spun ca m-a incantat placut. Sunt gustoase, aromate, tocmai bune de savurat intr-o zi de post.....

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450 gr faina
  • 250 gr suc mere (eu am avut zeama de la compotul de piersici)
  • 80 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • coaja lamaie
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • scortisoara
  • zahar pudra optional pt pudrat

Mod de preparare

Aluat:

- punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si asezam drojdia diluata in 5 linguri suc si o lingura zahar si lasam la dospit 15 min

- in sucul ramas topim restul de zahar si sarea si coaja de lamaie incalzindu-le putin

- peste maia adaugam siropul obtinut si uleiul si framantam bine dupa care lasam la crescut la loc cald 1 ora

Umplutura:

- punem la calit merele curatate de coaja si rase mare cu zaharul pana nu mai au zeama iar cand s-au mai racorit se adauga nuca macinata si scortisoara

Dupa ce a crescut aluatul  il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri in care punem putin din umpluturasi strangem 4 laturi ca sa obtinem un cuib

Cuiburile se aseaza in tava tapetata cu hartie de coptsi le dam la cuptor la 190 C pt cca. 40-45 min pana se rumenesc.

Dupa ce s-au racorit se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu mere si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prăjitura Rudy

Postat de diaconta

Prăjitura Rudy

Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura. Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat...

Citeste continuarea

Desert prajitura gemi de placere

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura gemi de placere

Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2012, 10:03
excelent
la 16.03.2012, 10:05
Multumesc dia! Te pup(nu am emoticon)!
la 16.03.2012, 10:36
foarte bune
la 16.03.2012, 11:47
delicioase
la 16.03.2012, 13:46
Suuuper

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking