Cuiburi cu mere si nuci de post

Postat de ana77 in Prajituri
16 Mar 2012 | 5110 vizualizari
Cuiburi cu mere si nuci de post

By Miremirc - m-a inspirat pt un alt desert sanatos; si cum imi plac merele si nuca , am zis, de ce nu? Si vreau sa va spun ca m-a incantat placut. Sunt gustoase, aromate, tocmai bune de savurat intr-o zi de post.....

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450 gr faina
  • 250 gr suc mere (eu am avut zeama de la compotul de piersici)
  • 80 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • coaja lamaie
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • scortisoara
  • zahar pudra optional pt pudrat

Mod de preparare

Aluat:

- punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si asezam drojdia diluata in 5 linguri suc si o lingura zahar si lasam la dospit 15 min

- in sucul ramas topim restul de zahar si sarea si coaja de lamaie incalzindu-le putin

- peste maia adaugam siropul obtinut si uleiul si framantam bine dupa care lasam la crescut la loc cald 1 ora

Umplutura:

- punem la calit merele curatate de coaja si rase mare cu zaharul pana nu mai au zeama iar cand s-au mai racorit se adauga nuca macinata si scortisoara

Dupa ce a crescut aluatul  il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri in care punem putin din umpluturasi strangem 4 laturi ca sa obtinem un cuib

Cuiburile se aseaza in tava tapetata cu hartie de coptsi le dam la cuptor la 190 C pt cca. 40-45 min pana se rumenesc.

Dupa ce s-au racorit se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu mere si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Postat de oanapl

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...

Citeste continuarea

Desert chec pufos a la Ruxy

Postat de panacris

Desert chec pufos a la Ruxy

Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2012, 10:03
excelent
la 16.03.2012, 10:05
Multumesc dia! Te pup(nu am emoticon)!
la 16.03.2012, 10:36
foarte bune
la 16.03.2012, 11:47
delicioase
la 16.03.2012, 13:46
Suuuper

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking