Cum se face piure de cartofi

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
20 Apr 2017 | 5930 vizualizari
Cum se face piure de cartofi

Desi toata lumea stie sa faca piure de cartofi, trebuie sa tineti cont de cateva detalii pentru a va iesi piureul perfect, pufos si consistent!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 gr unt
  • lapte
  • sare
  • nucsoara rasa

Mod de preparare

  • Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele.
  • Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba uniform.
  • Pune cartofii la fiert intotdeauna in apa rece, pentru 25-30 de minute.
  • Scurge apoi apa in care au fiert.
  • Am impartit cartofii fierti in doua boluri, pentru a observa diferenta dintre piureul facut cu un zdrobitor si piureul facut cu blenderul.
  • In primul castron, pune 25 de gr unt moale, la temperatura camerei si zdrobeste-i bine cu zdrobitorul. Mai adauga apoi inca 25 de grame de unt si paseaza-i bine.
  • Adauga aproximativ 80 ml lapte cald si paseaza totul pana piureul devine pufos. In functie de soiul de cartof, poti adauga mai mult lapte, daca este cazul, pana ajungi la consistenta dorita.
  • Potriveste la final cu sare si optional putina nucsoara rasa, dupa gust.
  • In cel de-al doilea castron cu cartofi fierti se adauga 50 gr de unt, putin lapte, sare si nucsoara si se mixeaza cu blenderul vertical. 
  • Deorece cartofii sunt plini de amidon, in momentul mixarii cu blenderul, acestia devin lipiciosi, gumosi, iar piureul devine o pasta. Sigur veti vedea diferenta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Aluat pentru cornuri cu gem

Postat de AlexTeacher

Aluat pentru cornuri cu gem

Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute. Restul de...

Citeste continuarea

Cum se toaca verdeturile

Postat de AlexTeacher

Cum se toaca verdeturile

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.04.2017, 18:13
bunnn
la 20.04.2017, 18:44
Bune sfaturi, multumim!
la 20.04.2017, 18:45
la 20.04.2017, 18:50
la 20.04.2017, 21:43
Eu sunt fana piure de cartofi. Il prefer pe cel facut cu zdrobitorul!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking