Cum se face piure de cartofi

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
20 Apr 2017 | 15027 vizualizari
Cum se face piure de cartofi

Desi toata lumea stie sa faca piure de cartofi, trebuie sa tineti cont de cateva detalii pentru a va iesi piureul perfect, pufos si consistent!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 gr unt
  • lapte
  • sare
  • nucsoara rasa

Mod de preparare

  • Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele.
  • Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba uniform.
  • Pune cartofii la fiert intotdeauna in apa rece, pentru 25-30 de minute.
  • Scurge apoi apa in care au fiert.
  • Am impartit cartofii fierti in doua boluri, pentru a observa diferenta dintre piureul facut cu un zdrobitor si piureul facut cu blenderul.
  • In primul castron, pune 25 de gr unt moale, la temperatura camerei si zdrobeste-i bine cu zdrobitorul. Mai adauga apoi inca 25 de grame de unt si paseaza-i bine.
  • Adauga aproximativ 80 ml lapte cald si paseaza totul pana piureul devine pufos. In functie de soiul de cartof, poti adauga mai mult lapte, daca este cazul, pana ajungi la consistenta dorita.
  • Potriveste la final cu sare si optional putina nucsoara rasa, dupa gust.
  • In cel de-al doilea castron cu cartofi fierti se adauga 50 gr de unt, putin lapte, sare si nucsoara si se mixeaza cu blenderul vertical. 
  • Deorece cartofii sunt plini de amidon, in momentul mixarii cu blenderul, acestia devin lipiciosi, gumosi, iar piureul devine o pasta. Sigur veti vedea diferenta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cum se toaca verdeturile

Postat de AlexTeacher

Cum se toaca verdeturile

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...

Citeste continuarea

Cum se face painea integrala

Postat de AlexTeacher

Cum se face painea integrala

Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 18:13
bunnn
la 20.04.2017, 18:44
Bune sfaturi, multumim!
la 20.04.2017, 18:45
la 20.04.2017, 18:50
la 20.04.2017, 21:43
Eu sunt fana piure de cartofi. Il prefer pe cel facut cu zdrobitorul!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking