Cupcakes de sarbatoare

Postat de Brindusa in Prajituri
6 Mai 2010 | 6026 vizualizari
Cupcakes de sarbatoare

adica ce sa faci daca n-ai timp sa coci un tort

Ingrediente

Pentru cupcakes
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • 150 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu
Pentru topping
  • 150 g unt gras, moale
  • 450 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • cateva linguri de lapte
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Pentru cupkcakes

Amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul. Imparte compozitia in 3 parti egale.

In prima treime pune coaja de lamaie, 90 g de faina, 1/3 din praful de copt.

In a2a treime pune 1 lingurita vanilie, 90 g faina, 1/3 praf de copt si colorant pana ce amestecul ajunge la culoarea dorita.

In a3a treime pune restul de vanilie, cacao, restul de faina si praf de copt.

Pune cele 3 tipuri de compozitii in hartii speciale in tava de briose. Se coc la 180 C cam 20 min.

 

Pentru topping

Amesteca untul cu 1/2 din zahar. Adauga incetul cu incetul restul de zahar si vanilia. Pune lapte pana ce crema are consistenta dorita.

Coloreaz-o dupa plac. Pune-o pe cupcakes cu ajutorul unui posh. Orneaza cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Postat de mirela0911

Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul....

Citeste continuarea

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Postat de merisor67

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Foietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul. Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 20:25
le-am gasit ce colorate sunt,da ce avatar ti-ai tras,am uitat sa iti spunbucatareasa in toata regula
la 06.05.2010, 20:26
ce frumos colorate
la 06.05.2010, 20:26
hai rocsi ca ti-am lasat si tie
la 06.05.2010, 20:27
ela esti iute la picior..vad ca fugi tare repede peste tot...mereu prima
la 06.05.2010, 20:28
creca as manca din fiecare cate o bucati explodez...nu pot manca asa multe...dar le adun si manc in fiecare zi

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking