Cupcakes de sarbatoare

Postat de Brindusa in Prajituri
6 Mai 2010 | 6035 vizualizari
Cupcakes de sarbatoare

adica ce sa faci daca n-ai timp sa coci un tort

Ingrediente

Pentru cupcakes
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • 150 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu
Pentru topping
  • 150 g unt gras, moale
  • 450 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • cateva linguri de lapte
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Pentru cupkcakes

Amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul. Imparte compozitia in 3 parti egale.

In prima treime pune coaja de lamaie, 90 g de faina, 1/3 din praful de copt.

In a2a treime pune 1 lingurita vanilie, 90 g faina, 1/3 praf de copt si colorant pana ce amestecul ajunge la culoarea dorita.

In a3a treime pune restul de vanilie, cacao, restul de faina si praf de copt.

Pune cele 3 tipuri de compozitii in hartii speciale in tava de briose. Se coc la 180 C cam 20 min.

 

Pentru topping

Amesteca untul cu 1/2 din zahar. Adauga incetul cu incetul restul de zahar si vanilia. Pune lapte pana ce crema are consistenta dorita.

Coloreaz-o dupa plac. Pune-o pe cupcakes cu ajutorul unui posh. Orneaza cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu cirese si pere

Postat de Oana

Desert tarta cu cirese si pere

Pentru blat , pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un...

Citeste continuarea

Guguluf din albusuri, cu zmeura

Postat de Sim0naWorld

Guguluf din albusuri, cu zmeura

Albusurile le-am batut bine, adaugand treptat zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste albusurile batute am adaugat untul moale, apoi faina in ploaie, amestecand cu o paleta de jos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 20:25
le-am gasit ce colorate sunt,da ce avatar ti-ai tras,am uitat sa iti spunbucatareasa in toata regula
la 06.05.2010, 20:26
ce frumos colorate
la 06.05.2010, 20:26
hai rocsi ca ti-am lasat si tie
la 06.05.2010, 20:27
ela esti iute la picior..vad ca fugi tare repede peste tot...mereu prima
la 06.05.2010, 20:28
creca as manca din fiecare cate o bucati explodez...nu pot manca asa multe...dar le adun si manc in fiecare zi

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking