Cupcakes de sarbatoare

Postat de Brindusa in Prajituri
6 Mai 2010 | 6005 vizualizari
Cupcakes de sarbatoare

adica ce sa faci daca n-ai timp sa coci un tort

Ingrediente

Pentru cupcakes
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • 150 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu
Pentru topping
  • 150 g unt gras, moale
  • 450 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • cateva linguri de lapte
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Pentru cupkcakes

Amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul. Imparte compozitia in 3 parti egale.

In prima treime pune coaja de lamaie, 90 g de faina, 1/3 din praful de copt.

In a2a treime pune 1 lingurita vanilie, 90 g faina, 1/3 praf de copt si colorant pana ce amestecul ajunge la culoarea dorita.

In a3a treime pune restul de vanilie, cacao, restul de faina si praf de copt.

Pune cele 3 tipuri de compozitii in hartii speciale in tava de briose. Se coc la 180 C cam 20 min.

 

Pentru topping

Amesteca untul cu 1/2 din zahar. Adauga incetul cu incetul restul de zahar si vanilia. Pune lapte pana ce crema are consistenta dorita.

Coloreaz-o dupa plac. Pune-o pe cupcakes cu ajutorul unui posh. Orneaza cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de licurici_lra

Desert entremet cu mousse de caramel

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.  Se macina 85-90g de migdale,...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de visine

Postat de rhapsody

Prajitura cu crema de visine

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 20:25
le-am gasit ce colorate sunt,da ce avatar ti-ai tras,am uitat sa iti spunbucatareasa in toata regula
la 06.05.2010, 20:26
ce frumos colorate
la 06.05.2010, 20:26
hai rocsi ca ti-am lasat si tie
la 06.05.2010, 20:27
ela esti iute la picior..vad ca fugi tare repede peste tot...mereu prima
la 06.05.2010, 20:28
creca as manca din fiecare cate o bucati explodez...nu pot manca asa multe...dar le adun si manc in fiecare zi

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking