Cupcakes inflorate

Postat de adnia in Prajituri
3 Feb 2013 | 2414 vizualizari
Cupcakes inflorate

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • (pt. muffins)
  • 300 gr iaurt
  • 250 gr zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml ulei
  • faina cat cuprinde, atat cat sa obtinem un aluat curgator (ceva mi gros decat cel de clatite)
  • 1/2 plic praf de copt (optional--eu n-am folosit, deoarece am constatat ca in aceste forme, briosele se formeaza frumos si cresc putin si fara praf de copt)
  • Pt. crema:
  • 1 pachet unt
  • zahar pudra, dupa gust
  • extract de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • coaja de lamaie (optional)

Mod de preparare

 Preparare muffins

Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de silicon unsa cu putin ulei. Se dau la cuptor pana se rumenesc usor, se lasa 1 min sa se raceasca si sa se desprinda de pe forma. Se rastoarna pe gratar si se lasa la racit

Preparare crema

Se incalzesc galbenusurile pe baie de aburi si se mixeaza cu zahar pudra pana devin o crema subtire (optional, se pot adauga fasii de coaja de lamaie, pt. aroma, care se scot la final). Se lasa la racit, dupa care se incorporeaza extractul de vanilie. Se alifiaza untul, apoi se adauga si crema de oua rece, rezultand o compozitie spumoasa. Se transfera in pos si se decoreaza briosele.

Ca decor final, eu am ales cateva flori, sa mai invioreze atmosfera.

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes inflorate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert strudel cu branza si stafide

Postat de Ela68

Desert strudel cu branza si stafide

1. Se amesteca toate ingredientele  pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se...

Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt de piersici si frisca

Postat de ralu_ca

Prajitura cu iaurt de piersici si frisca

Eu am folosit doua forme de chec, acestea le-am tapetat cu folie alimentara. Piscoturile le-am inmuiat putin in sucul din compot si am imbracat formele. ( vezi figura atasata ), am taiat putin din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2013, 12:16
Ce de timp mai ai ... cate ore are ziua ta , sau cu ce viteza te misti ???
la 03.02.2013, 12:25
Diana, eu adun retetele pe o perioada mai mare, apoi le postez odata! acum, de ex. imi fac niste foldere separate cu retele din ultima saptamana...apoi le voi posta cand prind ceva mai mult timp liber (de obicei in weekend) iar ca sa apara si pe blog, este si mai simplu: le programez! in acest fel, imi asigur postarile pt. cateva zile, chiar daca eu nu sunt in fata calculatorului!
la 03.02.2013, 12:30
:
la 03.02.2013, 13:05
Am observat , doar sunt abonata blogului tau , muaaah
la 03.02.2013, 13:12

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking