Curcan in vin si suc de portocale

Postat de ANCA in Curcan
18 Ian 2010 | 15535 vizualizari
Curcan in vin si suc de portocale

Dupa idei preluate de la Irina (friptura) si Rivka (garnitura), am personalizat putin retetele dupa gustul meu, si iata rezultatul:)

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan, intregi
  • o cana cu vin alb demidulce
  • 2 portocale
  • 50 ml ulei masline
  • un catel usturoi
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 1/2 lingurita condimente pt curcan
  • rozmarin
  • piper, sare dupa gust
  • salvie
Garnitura:
  • 5 cartofi
  • jumate de capatana usturoi
  • boia dulce/iute, dupa preferinta
  • piper
  • cimbru
  • ulei de porumb nerafinat
  • malai

Mod de preparare

Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava. 

Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele.

Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la cuptor, la 200 grade, acoperita cu capac, pana este aproape gata carnea(o ora jumate l-am lasat eu, fiind curcan de la tara, deci ceva mai tare), apoi am adaugat sucul de la cealalta portocala si am mai lasat la cuptor 15-20 minute.

Garnitura: cartofii i-am taiat cuburi mari. Intr-un castronel, am amestecat bine uleiul cu toate condimentele si usturoiul, apoi am adaugat totul peste cartofi, am amestecat, si peste ei am presarat malai. I-am pus la cuptor la 180 grade in tava tapetata cu hartie de copt.

Totul a fost delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in vin si suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

Postat de silvi0ara

Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

Ciocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2010, 00:04
la 19.01.2010, 00:17
Super! Bai, mie mi-e cam foame, de ce oare nu ma duc la culcare?
la 19.01.2010, 00:36
io beau un coniac sa-mi fac curaj...
la 19.01.2010, 09:29
o dai pe bautura ...de foame .
glumesc.

arata super imi inchipui cat e de bun nu am mai cumparat curcan de foarte multa vreme eu gasesc de cumparat made in turcia, is buni dar cred ca al tau de la tara e si mai bun.
sunt si eu curioasa ce aroma ii da portocala, stiu reteta Irinei, il voi face si eu neaaparat.
la 19.01.2010, 10:23
Rivka, cu siguranta merita sa faci asa friptura, o sa vezi ca iese deliciu curcanul cu sosul asta!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking