Curcan in vin si suc de portocale

Postat de ANCA in Curcan
18 Ian 2010 | 15563 vizualizari
Curcan in vin si suc de portocale

Dupa idei preluate de la Irina (friptura) si Rivka (garnitura), am personalizat putin retetele dupa gustul meu, si iata rezultatul:)

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan, intregi
  • o cana cu vin alb demidulce
  • 2 portocale
  • 50 ml ulei masline
  • un catel usturoi
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 1/2 lingurita condimente pt curcan
  • rozmarin
  • piper, sare dupa gust
  • salvie
Garnitura:
  • 5 cartofi
  • jumate de capatana usturoi
  • boia dulce/iute, dupa preferinta
  • piper
  • cimbru
  • ulei de porumb nerafinat
  • malai

Mod de preparare

Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava. 

Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele.

Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la cuptor, la 200 grade, acoperita cu capac, pana este aproape gata carnea(o ora jumate l-am lasat eu, fiind curcan de la tara, deci ceva mai tare), apoi am adaugat sucul de la cealalta portocala si am mai lasat la cuptor 15-20 minute.

Garnitura: cartofii i-am taiat cuburi mari. Intr-un castronel, am amestecat bine uleiul cu toate condimentele si usturoiul, apoi am adaugat totul peste cartofi, am amestecat, si peste ei am presarat malai. I-am pus la cuptor la 180 grade in tava tapetata cu hartie de copt.

Totul a fost delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in vin si suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

Postat de silvi0ara

Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

Ciocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 19.01.2010, 00:04
la 19.01.2010, 00:17
Super! Bai, mie mi-e cam foame, de ce oare nu ma duc la culcare?
la 19.01.2010, 00:36
io beau un coniac sa-mi fac curaj...
la 19.01.2010, 09:29
o dai pe bautura ...de foame .
glumesc.

arata super imi inchipui cat e de bun nu am mai cumparat curcan de foarte multa vreme eu gasesc de cumparat made in turcia, is buni dar cred ca al tau de la tara e si mai bun.
sunt si eu curioasa ce aroma ii da portocala, stiu reteta Irinei, il voi face si eu neaaparat.
la 19.01.2010, 10:23
Rivka, cu siguranta merita sa faci asa friptura, o sa vezi ca iese deliciu curcanul cu sosul asta!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking