Ingrediente
- 2 pulpe de curcan, intregi
- o cana cu vin alb demidulce
- 2 portocale
- 50 ml ulei masline
- un catel usturoi
- boia de ardei
- cimbru
- 1/2 lingurita condimente pt curcan
- rozmarin
- piper, sare dupa gust
- salvie
Garnitura:
- 5 cartofi
- jumate de capatana usturoi
- boia dulce/iute, dupa preferinta
- piper
- cimbru
- ulei de porumb nerafinat
- malai
Mod de preparare
Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava.
Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele.
Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la cuptor, la 200 grade, acoperita cu capac, pana este aproape gata carnea(o ora jumate l-am lasat eu, fiind curcan de la tara, deci ceva mai tare), apoi am adaugat sucul de la cealalta portocala si am mai lasat la cuptor 15-20 minute.
Garnitura: cartofii i-am taiat cuburi mari. Intr-un castronel, am amestecat bine uleiul cu toate condimentele si usturoiul, apoi am adaugat totul peste cartofi, am amestecat, si peste ei am presarat malai. I-am pus la cuptor la 180 grade in tava tapetata cu hartie de copt.
Totul a fost delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in vin si suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|