Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza

Postat de adasev12 in Curcan
3 Dec 2011 | 7384 vizualizari
Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza

nu stiu daca voi folositi gratarul de aragaz, cu cratita, dar mie mi-e tare la indemana, si mereu fac carnita peel, ii place si sotului si merge si rapid....iar gratarul are gust f bun

Ingrediente

  • pulpa de curcan, cam 600 g , dupa ce indepartati osul

pt marinata:

  • 1 lg iaurt iaurt gras,
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lg-ita boia
  • un praf de curry
  • sare, piper
  • 2 lg  ulei extravergin
  • 100 ml vin alb demisec

garnitura:

  • 3-4 cartofi potriviti
  • o mana de  mazare ( eu am folosit  din cutie, gata preparata)
  • 100 ml iaurt gras
  • patrunjel verde tocat
  • un fir de telina cu frunze
  • sare, piper , vegeta
  • maioneza dintr-un ou, 50 ml ulei si jum lg-ita de mustar

Mod de preparare

Carnea eu am pus-o la marinat de seara  si am lasat pana dimineata.

Marinata am facut-o amestecand toate ingredientele, apoi am pus carnea si am bagat intr-o punga, am amestecat foarte  bine si am dat punga la frigider.

A doua zi  am pus gratarul  cu cratita pe aragaz, am turnat o cana de apa si o lg otet in  cratita si  am asezat frumos carnea pe  gratarul incins. pe care am sters-o putin de excesul de marinata( mai ales de usturoiul de pe ea, fiindca la prajit devine amar...am pus poza si cu  gratarul, ca sa va faceti idee despre ce vb, desi cu siguranta multe dintre voi stiti deja, dar in caz ca e cineva care nu cunoaste acest obiect)...

Cat timp s-a facut carnita  m-am ocupat de garnitura.

Carnea este gata cam in 20 min, depinde de  ce carnita e...sa nu uitati sa intoarceti carnea si pe partea cealalata.

Focul lasati-l la mediu.

Garnitura: cartofii se curata, se taie cubulete  mai mari si se fierb in apa sarata , cu o frunza de telina.

Atentie sa nu-i fierbeti foarte  tare ca se zdrobesc. dupa ce au fiert se pun intr-o sita si se lasa la racit.

Firul de telina se arunca bineinteles.

Se face maioneza dintr-un galbenus si 50 ml ulei.

Mustarul eu il pun intotdeauna la inceput, ajuta ca maioneza sa nu se taie.

Adaugam la sfarsit si iaurtul, cate o lg-ita pe rand, amestecand usor .

Punem patrunjel verde tocat si  la sfarsit  adaugam si boabele de mazare( daca nu aveti din conserva, fierbeti-le separat cu un pic de sare). Boabele de mazare se pot pune si direct in farfurie, sa nu se mai amestece in cartofi.

Carnea dupa ce e luata de pe gratar se pune intr-un vas cu capac si se lasa vreo 10 min , apoi se poate servi.

Merge foarte bine cu o salata verde asortata  si cu rosii...si bineinteles cu un pahar din vinul demisec  cu care ati imbatat carnea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de curcan in sos de smantana si urda

Postat de mirela0911

Piept de curcan in sos de smantana si urda

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala carnea, se sterge cu prosoape absorbante si se feliaza. Se bat bucatile de carne ca pentru snitele si se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

Postat de mirela0911

Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2011, 14:33
Si eu fac mereu carnita pe gratarul acesta pt aragaz, imi place cum iese
la 03.12.2011, 16:15
placeeeeee
la 03.12.2011, 16:47
retetegg...merge si repede si poti face gratar si daca stai la bloc ....
la 03.12.2011, 16:47
gabyta...multumesc
la 03.12.2011, 16:53

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking