Curcan umplut

Postat de CookieMonster in Curcan
13 Mai 2013 | 63112 vizualizari
Curcan umplut

De sarbatori de pe masa noastra nu lipseste nicodata curcanul, anul acesta am incercat un curcan umplut cu drob, mazare si ceapa

Ingrediente

  • 1 curcan ( cam 4 kg)
  • 200 g drob
  • 4 cepe mari
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 500 ml apa
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 4 linguri de boia de ardei dulce
  • 2 lingura de boia de ardei picant
  • 4 catei de usturoi taiati felii

Mod de preparare

1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sarepiper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul).

2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat curcanul se umple in cavitatea cu ceapa calita impreuna cu mazarea timp de 10 minute si apoi amestecata cu drobul de miel (http://www.bucataras.ro/retete/drob-de-miel-46165.html). Coasem bine pielea de pe piept, daca s-a rupt prea tare si legam bine copanelele sa nu iasa umplutura.

3. Odata umplut curcanul se da la cuptorul preincalzit la 150 C timp de 3 - 4 ore impreuna cu marinata. In prima jumatate de ora tava se acopera ca o folie de aluminiu. Se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava si in ultimile 20 de minute il ungem usor cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Postat de mosuletulene

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Rulada de curcan: Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul....

Citeste continuarea

Curcan umplut, pe pat de legume

Postat de oanapl

Curcan umplut, pe pat de legume

Speli pieptul de curcan, il usuci cu prosoape absorbante si il crestezi de 4 ori. Nu se taie pana jos. il condimentezi cu sare. Toci marunt ceapa verde si usturoiul, le pui intr-un castron si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2013, 15:04
cat de bine arata!yammy
la 13.05.2013, 15:05
Vai ce bine arata!!!! Minunat!!!
la 13.05.2013, 15:09
Grozava reteta ta!
la 13.05.2013, 15:11
Iuuuuuuuui ce bine arata
la 13.05.2013, 15:30
Mama ce rumen este !

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking