Curry de bame

Postat de Brindusa in Mancaruri de post
2 Mar 2010 | 5692 vizualizari
Curry de bame

Ingrediente

  • 2 borcane mici de bame in sos de tomate (facute in casa, sau cumparate)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita chimen (ar trebui praf, dar eu n-am mai avut)
  • 2 lingurite curcuma praf
  • 1 varf de cutit chili
  • 3 linguri ulei (de porumb am folosit eu)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

reteta pentru conserve de bame am pus-o aici

Incalzeste bine uleiul si pune coriandrul si chimenul. Caleste-le usor. Adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga curcuma si chili si mai lasa 2 minute.

Pune bamele si sucul de rosii si lasa pana ce se formeaza un sos consistent (cam 5 minute). Potriveste de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de bame" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Postat de merisor67

Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam. Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele. Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in...

Citeste continuarea

Mancare din boabe de soia

Postat de Valclaudia

Mancare din boabe de soia

Clatim boabele de soia uscate intr-o sita sub jet de apa, dupa care le lasam la hidratat cateva ore (eventual peste noapte). Indepartam cojile de pe boabe, framantandu-le intre palme,apoi punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2010, 22:39
mama, cate-am ratat cat am fost plecata!! super reteta, sunt foarte curioasa ce gust au bamele, nu cred ca am mai mancat
la 03.03.2010, 23:39
Eu sunt fan orice leguma, asa ca-ti zic ca-s bune Daca le gatesti proaspete trebuie mai intai sa le oparesti in apa cu sare si otet, altfel sunt "baloase".
la 04.03.2010, 22:24
imi place curry chiar si cu legume.cred c ar fi mai interesant sa folosesti praf curry gata amestecat,avand in vedere ca are mai multe mirodenii.la curry de regula se pune chimion nu chimen.
am retinut ideea.multumesc.
la 04.03.2010, 22:57
Praful de curry nu se pune, de fapt in curry-ul adevarat , dupa cate stiu eu. Si da, chimionul se foloseste, dar mi s-a terminat Ce si cate condimente se pun, depinde de reteta si de imaginatia fiecaruia. In bucataria Indiana aproape toate mancarurile se numesc curry si poti alege ce condimente pui sau nu. De aia imi place mie bucataria lor
la 16.05.2015, 15:43

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking