Curry de bame

Postat de Brindusa in Mancaruri de post
2 Mar 2010 | 5699 vizualizari
Curry de bame

Ingrediente

  • 2 borcane mici de bame in sos de tomate (facute in casa, sau cumparate)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita chimen (ar trebui praf, dar eu n-am mai avut)
  • 2 lingurite curcuma praf
  • 1 varf de cutit chili
  • 3 linguri ulei (de porumb am folosit eu)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

reteta pentru conserve de bame am pus-o aici

Incalzeste bine uleiul si pune coriandrul si chimenul. Caleste-le usor. Adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga curcuma si chili si mai lasa 2 minute.

Pune bamele si sucul de rosii si lasa pana ce se formeaza un sos consistent (cam 5 minute). Potriveste de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de bame" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de linte

Postat de mirela0911

Supa crema de linte

Se curata legumele si se spala. Se taie morcovul in bucati mai mici, la fel si pastarnacul iar ceapa se lasa intreaga, doar crestata. Se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand sunt pe jumatate...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Mancare de cartofi noi

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2010, 22:39
mama, cate-am ratat cat am fost plecata!! super reteta, sunt foarte curioasa ce gust au bamele, nu cred ca am mai mancat
la 03.03.2010, 23:39
Eu sunt fan orice leguma, asa ca-ti zic ca-s bune Daca le gatesti proaspete trebuie mai intai sa le oparesti in apa cu sare si otet, altfel sunt "baloase".
la 04.03.2010, 22:24
imi place curry chiar si cu legume.cred c ar fi mai interesant sa folosesti praf curry gata amestecat,avand in vedere ca are mai multe mirodenii.la curry de regula se pune chimion nu chimen.
am retinut ideea.multumesc.
la 04.03.2010, 22:57
Praful de curry nu se pune, de fapt in curry-ul adevarat , dupa cate stiu eu. Si da, chimionul se foloseste, dar mi s-a terminat Ce si cate condimente se pun, depinde de reteta si de imaginatia fiecaruia. In bucataria Indiana aproape toate mancarurile se numesc curry si poti alege ce condimente pui sau nu. De aia imi place mie bucataria lor
la 16.05.2015, 15:43

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking