Cus cus cu legume caramelizate

Postat de RuxyRux in Mancaruri de legume
10 Oct 2012 | 4903 vizualizari
Cus cus cu legume caramelizate

Noua sincer nu ne place cus cusul si am vazut de curand o reteta la TV si am zis ca doar doar o sa imi schimb parerea..insa...nu prea am reusit...aspectul e placut zic eu, insa gustul, nu m-a cucerit si va spun asta cu toata sinceritatea, ei bine poate ca doar eu sunt asa mofturici caci sunt persoane care il prefera....

Ingrediente

  • o cana de cus cus
  • doua cani de apa
  • legume: ardei gras, morcov, cartof, dovlecel( sau pune fiecare ce doreste)
  • un praf de turmeric
  • doua linguri de ulei de masline
  • sirop de artar
  • sare de mare dupa gust
  • piper

Mod de preparare

Se curata legumele se taie cubulete si se aseaza intr-o tava intr-un singur strat. se stropesc cu ulei de masline si sirop de artar se pune praful de turmeric, sarea si piperul si se coc pentru 30 de minute la 200 de grade.

Se fierb doua cani de apa si se toarna peste cana de cuscus pusa intr-un vas larg.

Va absorbi toata apa.

Cand sunt gata legumele se amesteca cu cus cusul si se potriveste din nou de sare.

Se serveste ca si garnitura, sau ca atare( asa cum am facut-o eu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu legume caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Postat de Anett

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Curatam dovleceii, spalam bine apoi se dau pe razatoarea mare.  Spalam patrunjelul si mararul si le maruntim. Batem oule apoi adaugam faina si condimentele. Adaugam dovlecei, patrunjelul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2012, 23:02
Ce bine arata,vin si eu la o portie mica,sa ajunga la toata lumea
la 10.10.2012, 23:02
CE CULOARE APETISANTA
la 10.10.2012, 23:02
Vino scumpa mea Laly ... tie poate o sa iti placa...multumesc!
la 10.10.2012, 23:03
Pup Dia draga mea...multumesc mult!
la 10.10.2012, 23:05
harnica si priceputa

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking