Ingrediente
- 200 gr cus-cus (sau alte paste fainoase marunte)
- 100 gr amestec de legume mexicane (la punga, congelate)
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mica
- 2 linguri vegeta
- piper
- 2 cani apa
- 1/2 lingurita unt/margarina
- 1 capatana conopida
Mod de preparare
Calim ceapa in putin ulei.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute.
Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior, cand pastele au inceput sa fiarba si apa a scazut.
Cand cus-cus-ul e aproape fiert, adaugam legumele mexicane (nu e necesar sa le decongelam in prealabil, dar trebuie trecute sub un jet de apa rece inainte de a le adauga la paste).
La sfarsit, adaugam untul si mai lasam sa clocoteasca de 2-3 ori.
Intre timp, spalam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa rece.
Servim cus-cus-ul cu buchete de conopida si 1-2 linguri de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|