Deliciu cu cirese si frisca

Postat de Corina33 in Prajituri
28 Mai 2011 | 9040 vizualizari
Deliciu cu cirese si frisca

Va poftesc la o feliuta de praji dulce si pufoasa!

Ingrediente

Ptr blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Ptr crema:
  • 300 ml frisca
  • 200 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite gelatina 
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Se bat ouale, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste. Se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor pana se incorporeaza. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 175 de grade timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Se amesteca gelatina cu 50 ml apa si se la asa 10 minute. Se incalzeste coaja de lamaie cu zaharul si se stinge cu zeama de lamaie. Se lasa la racit. Se bate bine frisca, se adauga gelatina si siropul de lamaie, se amesteca bine si se intinde pe blat. Ciresele se spala, se scurg si li se scot samburii, apoi se aseaza peste frisca. Se taie blatul in doua si se suprapune, apoi se da la frigider o ora dupa care se poate servi pudrata cu zahar sau cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deliciu cu cirese

Postat de LicutaMarin

Deliciu cu cirese

1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare. 2. Blatul se prepara astfel: se...

Citeste continuarea

Tort ''Deliciu''

Postat de Adele

Tort  ''Deliciu''

Blat: batem ouale cu zahar si ulei,adaugam faina,cacaoa si praful de copt,apoi nuca macinata ,dulceata si esenta de rom.Amestecam usor de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza bine.Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2011, 14:53
ce deliciuuu
la 28.05.2011, 14:54
ce deliciu
la 28.05.2011, 14:55
ce deliciu
la 28.05.2011, 14:57
la 28.05.2011, 14:57
fetili, m-ati determinat sa schimb denumirea prajiturii! va multumesc!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking