Desert bounty de casa

Postat de eumimi in Prajituri
20 Apr 2017 | 3328 vizualizari
Desert bounty de casa

Cea mai apreciata prajitura de pe platoul de Paste!

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
    • 2 oua
    • 150 g zahar
    • 100 ml cafea fierbinte indulcita
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 300 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    Ingrediente crema:
    • 550 ml lapte
    • 3 linguri de gris
    • 100 g unt
    • 200 g zahar
    • 140 g nuca de cocos
    • 100 g ciocolata de menaj + 1 linguri de ulei pentru glazura

Mod de preparare

Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos.

Lasam blatul la racit si trecem la pregatirea cremei: punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc, pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si amestecam continuu, timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei.

Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului, o uniformizam bine.

Topim ciocolata cu 1 lingura de ulei pe baie de aburi si turnam cu o lingura deasupra prajiturii.

Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte ca sa nu se crape ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bounty de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Rulouri cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Postat de oanapl

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Iata cum se prepara Reteta de placinta invartita cu mere si gutui Se pregătește aluatul pentru plăcintă: într-un castron se mixează untul moale la temperatura camerei împreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 21:16
la 20.04.2017, 21:19
Delicioasă!
la 20.04.2017, 21:26
Imi place prajitura!
la 20.04.2017, 21:28
Multumesc!
la 20.04.2017, 21:28

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking