Desert bounty de casa

Postat de eumimi in Prajituri
20 Apr 2017 | 3341 vizualizari
Desert bounty de casa

Cea mai apreciata prajitura de pe platoul de Paste!

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
    • 2 oua
    • 150 g zahar
    • 100 ml cafea fierbinte indulcita
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 300 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    Ingrediente crema:
    • 550 ml lapte
    • 3 linguri de gris
    • 100 g unt
    • 200 g zahar
    • 140 g nuca de cocos
    • 100 g ciocolata de menaj + 1 linguri de ulei pentru glazura

Mod de preparare

Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos.

Lasam blatul la racit si trecem la pregatirea cremei: punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc, pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si amestecam continuu, timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei.

Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului, o uniformizam bine.

Topim ciocolata cu 1 lingura de ulei pe baie de aburi si turnam cu o lingura deasupra prajiturii.

Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte ca sa nu se crape ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bounty de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert bucte cu branza si stafide

Postat de mirela0911

Desert bucte cu branza si stafide

Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol se pune faina cernuta....

Citeste continuarea

Piersicute

Postat de Corina33

Piersicute

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 21:16
la 20.04.2017, 21:19
Delicioasă!
la 20.04.2017, 21:26
Imi place prajitura!
la 20.04.2017, 21:28
Multumesc!
la 20.04.2017, 21:28

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking