Desert chec Clementina

Postat de Adele in Prajituri
22 Sep 2014 | 13106 vizualizari
Desert chec  Clementina

Primul meu chec! si nu pot decat sa ma declar multumita! multumesc Cleme pentru reteta, e delicios!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao neagra
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri dulceata de cirese
  • 2 plicuri vanilie
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile bine si se lasa deoparte, dupa care se bat galbenusurile cu zaharul, vanilia si treptat uleiul pana devin spumoase si isi schimba culoarea. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor, dupa care se incorporeaza albusurile. Se pun deoparte cateva linguri din compozitie si se amesteca cu cacaua.

Se pregatesc tavile, se ung bine (sau puteti folosi hartie de copt) se pune compozitia incercand sa combinati cele doua culori dupa placul vostru. Se dau la cuptor la 180° pentru 25-30 de minute.

Eu am pregatit 3 checuri, 2 simpli si in unul am pus in crema de cacao si dulceata de cirese.

Se lasa la racit se pudreaza cu zahar. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec Clementina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Regala

Postat de Geanina87

Desert prajitura Regala

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi punem faina, bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca,...

Citeste continuarea

Pandispan cu fructe si crema fina de branza

Postat de diaconta

Pandispan cu fructe si crema fina de branza

Am pregatit mai întâi pandispanul. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2014, 11:18
Chec n-am fost pana acum,dar uite ca m-ai facut tu...floare da,fruct da,sticla de vin da,un local in Franta s.a.m.d.....
la 22.09.2014, 11:19
arata tare bine
la 22.09.2014, 11:24
Cleme
la 22.09.2014, 11:24
Cristeena multumesc
la 22.09.2014, 11:33

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking