Desert delicios cu blat din bezea

Postat de pusikmea in Torturi
8 Ian 2011 | 6608 vizualizari
Desert delicios cu blat din bezea

am vazut la criss un tort cu blat din bezea si mi-a ramas in minte, am facut si eu un desert delicios, nu arata asa bine ca l-am facut la repezeala, insa va asigur ca a fost foarte bun!

Ingrediente

pt baltul de bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

pt crema:

  • glazura de ciocolata
  • un plic budinca cu gust de frisca
  • 500 ml lapte
  • un cub de unt
  • esenta de lamaie
  • bomboane de pom de pus deaupra

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa,

la sfarsit punem amidonul stins in otet.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pentru a se intari si a se usca incet.

Pentru ca bezeaua sa iasa bine aceasta trebuie uscata, nu coapta.

Dupa ce am scos bezeaua din cuptor o lasam sa se racoreasca si o glazuram cu ciocolata topita sau cu ciocolata topita in lapte si unt.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, iar la sfarsit adaugam untul.

O lasam la racit, dupa care o turnam peste bezeaua glazurata.

Deasupra ornam cu boamboane de pom taiate feliute subtiri sau fiecare dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert delicios cu blat din bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort Intercontinental

Postat de miha

Desert tort Intercontinental

Blat:  Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure

Intai de toate puneti fructele la decongelat. Crema de ciocolata: Intr-un bol de inox rupeti toata ciocolata bucatele, puneti frisca lichida. Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2011, 13:27
si eu vreau sa pap cu andu'
la 08.01.2011, 13:33
te cred ca a fost delicios ..la cum papa anudtzu
la 08.01.2011, 13:42
si eu vreau o feliuta
la 08.01.2011, 13:47
Eu nu vreau , fetele astea au papat aproape tot si copilul ramane fara ...
Cred ca-i delicios , Pusik
la 08.01.2011, 14:00
va multumesc fetelor, a fost tare bun, s-a mancat in 5 minute andutu incepuse inca de cand ma chinuiam sa fac poze, imi fura bomboanele de ciocolata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking