Ingrediente
- 200g banane bine coapte
- 2 oua
- 1/2 lgt sare
- 1 lg zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 lg ulei
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 400 ml lapte dulce
- 300 g faina alba
- 1 lgt praf de copt
- pt servire: miere/sirop de artar/zahar pudra/iaurt (cum doreste fiecare)
Mod de preparare
Se curata bananele apoi se piseaza bine cu furculita.
Ouale impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat se mixeaza bine pana devin cremoase. Se adauga bananele pisate, coaja de lamaie si se mixeaza usor. Se continua cu coaja de lamaie si uleiul. La final se toarna laptele, se amesteca usor apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza compozitia.
Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se lasa sa se incinga bine apoi se toarna cu un polonic din compozitie. Se inchide aparatul si se lasa 2-3 minute pana se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie si se continua cu restul compozitiei.
Se servesc stropite cu miere, sirop de artar, presarate cu zahar pudra sau simple, alaturi de un iaurt, de o cana cu lapte, fiecare cum prefera.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre - vafe cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|