Desert gogosi a la Sidy

Postat de Sidy in Prajituri
22 Iul 2010 | 40093 vizualizari
Desert gogosi a la Sidy

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 50 ml lapte si putin zahar si se lasa la dospit 10 minute.
Faina se pune intr-un lighenas in care se framinta aluatul, se adauga sarea, zaharul, ouale si coaja de lamaie, se amesteca usor, turnind cite putina apa minerala, pana se pune toata. Se continua  framantatul bine-bine, sa se faca bule de aer. Se lasa la dospit cam jumatate de ora. Pe o plansa de lemn sau pe masa se presara faina si se intinde aluatul, cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma data prin faina se taie gogosile si se pun pe masa la dospit inca vreo 20 minute, acoperite cu un prosop curat.

Uleiul se incinge intr-o cratita si se prajesc gogosile pe ambele parti. Cand sunt gata, se lasa sa se scurga de ulei pe servetele de hartie si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi a la Sidy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

Postat de Ela68

Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

Blat : Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea

Postat de cris2711

Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea

Cuptorul se preincalzeste la 150 de grade Celsius. Intr-un castron se mixeaza margarina cu zaharul,apoi se adauga vanilia si galbenusurile. Se adauga si coaja de lamaie rasa,praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2010, 20:49
Pot sa primesc platoul din dreapta?
la 22.07.2010, 20:51
po' sa primesc masa cu totu'?))no hai mah ca suntem multinu fi rea.
nu po' sa zic "vreau si io" ca am copii acasa, lor nu le duc?))
la 22.07.2010, 20:52
Bine Gbitule fie,vreau macar 2 bucati din alea lungi
la 22.07.2010, 20:54
Mama! Ce de gogosi....Sidy, da' ai muncit nu gluma!Eu ma multumesc cu una!
la 22.07.2010, 21:07
ce rele santeti numai la voi va ganditigaby masa cu totusuper sidy felicitari 5 furcu ce pofta mi-ai facutdeci mai sant care fac industrial nu numai eu

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking