Ingrediente
- 800 g brnaza dulce foarte bine scursa ( 30 % grasime)
- 600 g faina
- 4 oua mari
- 2 linguri zahar brun
- un praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja de portocala
- 1 lingurita cplina cu bicarbonat de sodiu
- Dulceata de zmeura ( sau orice alta dulceata va place)
- smantana
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un castron incapator am pus branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, zaharul brun si coaja de portocala. Am amestecat bine, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu si faina cernuta. Am omogenizat compozitia apoi am impartit in bile mari ( cca 80 g) si bilute mici, in total 16 mari si 16 mici. Fiecare bila mare am aplatizat-o si am facut o gaura-n mijloc, ca un covrig mai gros. Am pus tigaia cu ulei la incins, apoi am prajit papanasii si pe o parte si pe alta. I-am scos din tigaie pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei.
Asamblare: Am asezat papanasul cu gaura pe farfurie, am pus in mijloc dulceata de zmeura, am asezat bila de papanas deasupra, apoi am turnat smantana si sirop din dulceata. Eu am folosit doua feluri de smantana, o smantana groasa 30 % grasime si o smantana mai lichida 32 % grasime ( smantana pentru frisca), le-am amestecat si am obtinut un ''sos'' de smantana, nici gros dar nici foarte lichid. Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|