Desert papanasi cu dulceata de zmeura

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
20 Ian 2021 | 2516 vizualizari
Desert papanasi cu dulceata de zmeura

Cand unii au pofta, altii executa....nu dau nume.....m-am inspirat de la Jamila. Eu am facut cantitate dubla, ca au fost multi pofticiosi.....I-am facut cu dulceata de zmeura, iubesc zmeura si cum anul trecut m-a rasplatit ca am ingrijit-o, am facut dulceata din belsug.

Ingrediente

  • 800 g brnaza dulce foarte bine scursa ( 30 % grasime)
  • 600 g faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri zahar brun
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • 1 lingurita cplina cu bicarbonat de sodiu
  • Dulceata de zmeura ( sau orice alta dulceata va place)
  • smantana
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un castron incapator am pus branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, zaharul brun si coaja de portocala. Am amestecat bine, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu si faina cernuta. Am omogenizat compozitia apoi am impartit in bile mari ( cca 80 g) si bilute mici, in total 16 mari si 16 mici. Fiecare bila mare am aplatizat-o si am facut o gaura-n mijloc, ca un covrig mai gros. Am pus tigaia cu ulei la incins, apoi am prajit papanasii si pe o parte si pe alta. I-am scos din tigaie pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei. 

Asamblare: Am asezat papanasul cu gaura pe farfurie, am pus in mijloc dulceata de zmeura, am asezat bila de papanas deasupra, apoi am turnat smantana si sirop din dulceata. Eu am folosit doua feluri de smantana, o smantana groasa 30 % grasime si o smantana mai lichida 32 % grasime ( smantana pentru frisca), le-am amestecat si am obtinut un ''sos'' de smantana, nici gros dar nici foarte lichid. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

Postat de AdrianUdrea

Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

Se sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul. Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Desert placinte cu halva

Postat de sufletista

Desert placinte cu halva

Pregatim maiaua. Intr-un vas, adaugam drojdia, zaharul, o lingura de faina, apa calduta si amestecam bine, acoperim si lasam la dospit 10 min. In alt vas, cernem faina, adaugam coaja de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2021, 19:59
Demult nu am mai mancat asa bunatate! Si e pe gustul meu cu dulceata de zmeura! Pacat ca nu-s mai aproape de tine!
la 20.01.2021, 20:02
Mireluto iti opresc dulceata ....
la 20.01.2021, 20:04
Asa asa, pune-o langa cealalta!
la 20.01.2021, 20:10
Deja sunt la separeu....
la 20.01.2021, 22:00
Wow

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking