Desert placinta greceasca

Postat de simona72 in Dulciuri
22 Aug 2014 | 77691 vizualizari
Desert placinta greceasca

Cea mai simpla si usoara placinta pe care am facut-o vreodata, cu inspiratie de la Motanelul nostru drag!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 6 oua mici sau 5 mai mari
  • 100 gr zahar brut
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 1 praf de copt
  • 3-4 linguri pline cu miere
  • 150 ml ulei de masline
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 lime

Mod de preparare

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam la viteza redusa. Foile de placinta se rup in bucatele mici cu mainile. Daca aveti foi congelate le lasati sa se dezghete si apoi le rupeti. Iaurtul grecesc il amestecati cu praful de copt. Atentie la iaurt! In contact cu praful de copt se va umfla in cateva secunde, asa ca fiti cu ochii pe el.

Se adauga iaurtul si mierea la spuma de oua si se amesteca incet, apoi bucatelele de foi de placinta in mai multe transe, se amesteca bine sa fie acoperite in totalitate de aluat. Se pune compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline.

Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute, pana se rumeneste deasupra.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si bucatele de coaja de limeta. Se da pe foc si se lasa pana cand tot zaharul s-a topit. Se adauga apoi sucul de la 1 limeta.

Daca este prea mica limeta folositi sucul de la 2 limete sau daca nu aveti, folositi lamai.

Lasati sa se raceasca siropul, dar nu este nevoie sa fie rece. Cand placinta este gata, lasati 5 minute sa se racoreasca si apoi puneti siropul peste placinta. Placinta va absorbii tot siropul. Neaparat lasati sa se raceasca, portionati si serviti.

Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Postat de oanapl

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste...

Citeste continuarea

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Postat de merisor67

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2014, 14:25
la 22.08.2014, 14:39
Rumena, galbioara!
la 22.08.2014, 14:42
la 22.08.2014, 14:45
O bunatate! Am facut-o si eu cu portocale, foarte buna a iesit!
la 22.08.2014, 15:03

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking