Desert prajitura cremes ca la Cluj

Postat de Sabina in Prajituri
3 Mai 2009 | 138901 vizualizari
Desert prajitura cremes ca la Cluj

Cand eram mica luam cremes de la magazinul cu inghetata, insa aduceau foarte rar. Poate si din cauza asta era una din prajiturile mele preferate. Si cum am primit aceasta reteta de la o prietena din Cluj, Fely, n-am stat pe ganduri si m-am apucat de treaba cu gandul de vremurile de atunci. A iesit foarte foarte bun. Multumesc, Fely pentru reteta !!!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 grame zahar
  • 125 grame amidon
  • 1 l lapte
  • 250 ml frisca lichida (optional)
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat la final
  • foi de cremes (cumparate)

Mod de preparare

Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.
Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se taie nimic in reteta asta.
Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).
Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cremes ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu piersici si mascarpone

Postat de oanapl

Desert prajitura cu piersici si mascarpone

Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul. Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2009, 14:59
bravo arata f bine...
la 03.05.2009, 19:33
Foooooarte bine arata!
la 03.05.2009, 22:28
la 06.05.2009, 16:41
DE-LI-CIOS! Si usor de facut! A fost grozav!
la 06.05.2009, 20:48
ccris-ccris, inteleg ca l-ai executat ...ma bucur ca ti-a placut!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking