Desert prajitura cu crema ganache

Postat de Creatsa in Prajituri
21 Apr 2013 | 43103 vizualizari
Desert prajitura cu crema ganache

Va doresc o duminica frumoasa!

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 550 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida

Sirop:

  • 2 pahare de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Prima data pregatim crema. Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam in continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru minim 3-4 ore apoi o mixam pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam romul si o lasam la racit.

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana ce zaharul este complet topit. Adaugam uleiul si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecand usor cu un tel.

Adaugam si ingredientele uscate, apoi tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de min (facem testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2.

Insiropam prima parte de blat, adaugam crema (mai oprim cateva linguri), iar blat+sirop si ungem blatul cu restul de crema.

Dam prajitura la rece pentru minim 3-4 ore, apoi o portionam si decoram fiecare prajitura cu ciocolata alba rasa sau ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Opera

Postat de madi_marin

Desert prajitura Opera

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Vis

Postat de Criss

Desert prajitura Vis

(Inainte de toate, trebuie sa va spun ca eu am copt mai mult timp prajitura, avand un aragaz simplu, timpii de coacere difera de cei ai unui cuptor electric. Eu intotdeauna preincalzesc cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 13:27
o portie si la mine te rog!
la 21.04.2013, 13:32
Cu mare drag Alinutza
la 21.04.2013, 13:41
Delicioasa
la 21.04.2013, 13:47
Multumesc
la 21.04.2013, 13:56

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking