Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema

Postat de madi_marin in Prajituri
15 Aug 2010 | 130040 vizualizari
Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema

By Laura Sava......cu mici modificari.

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 250 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri praf de crema de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida

Ornare:

  • 50 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se pune la copt in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se lasa la racit.

Crema: se pun intr-un vas laptele, frisca lichida, ambele reci, si praful de crema. Se mixeaza pana se obtine o crema consistenta.

Stratul de ciocolata: se pun la foc mic ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. se lasa putin la racit.

Montare: blat, ciocolata, crema, ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2010, 09:43
vai ce faina ee!!!! ce poftami-ai facut!!!
la 15.08.2010, 09:50
da! arata foarte ! bine
la 15.08.2010, 09:56
fetele..... e cam zburlita prajitura, dar e foarte gustoasa....
la 15.08.2010, 10:42
5 furcu! in schimbul unei prajituri! tare gustoasa!
la 15.08.2010, 11:22
Wow ! Ce bunatate a facut fata asta !

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking