Desert prajitura din albusuri, cu visine

Postat de RODIMUR in Prajituri
18 Apr 2018 | 6528 vizualizari
Desert prajitura din albusuri, cu visine

A venit vremea să valorific albușurile puse la păstrare, după ce am folosit, de Paști, atâtea gălbenușuri la: cozonaci, păscuțe și maioneze...Și am început cu o prăjitură cu vișine, în forma de guguluf, pentru că-mi place cum arată astfel. Este o prăjitură economică, ușor și rapid de făcut, aspectuoasă și foarte bună, grație vișinelor conservate perfect.

Ingrediente

  • 8 albușuri
  • 200 grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 200 grame de făină albă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 ml esență de lămâie
  • vișine (conservate cu aspirină)
  • 1 lingură de zahăr pudră (pentru decor)
  • unt, pentru uns forma de copt

Mod de preparare

Albușurile se scot din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, pentru a se dezgheța complet.

Se scot vișinele conservate cu aspirină pentru iarnă și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă lichidul format.

Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează bine cu zahărul tos fin, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se adaugă în ploaie făina, amestecată în prealabil cu praful de copt și când compoziția este bine legată, se adaugă esența de lămâie și apoi uleiul.

Se unge cu unt forma de copt și se toarnă o jumătate din compoziție în ea. Se nivelează și se pun vișinele scurse de lichid, după care se adaugă restul de compoziție.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și după 7-8 minute se scoate și se mai pun deasupra vișine.

Se dă tava din nou la cuptor, până ce se rumenește prăjitura.

Când prăjitura s-a rumenit frumos, se scoate tava și se lasă la răcorit, Când prăjitura s-a răcorit, se scoate din formă, se pudrează cu zahăr farin și se porționează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri, cu visine

Postat de diaconta

Desert prajitura din albusuri, cu visine

Mai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat. Am preîncalzit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2018, 21:27
Foarte delicioasa!
la 18.04.2018, 21:28
la 18.04.2018, 21:29
Mulțumesc frumos, Gheorghița!
la 18.04.2018, 21:36
Delicioasa!
la 18.04.2018, 21:48
Mulțumesc, Katty! Am crezut că nu-ți place...

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking