Ingrediente
- 8 albușuri
- 200 grame de zahăr tos fin
- 1 plic de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- 200 grame de făină albă
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 ml esență de lămâie
- vișine (conservate cu aspirină)
- 1 lingură de zahăr pudră (pentru decor)
- unt, pentru uns forma de copt
Mod de preparare
Albușurile se scot din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, pentru a se dezgheța complet.
Se scot vișinele conservate cu aspirină pentru iarnă și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă lichidul format.
Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează bine cu zahărul tos fin, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se adaugă în ploaie făina, amestecată în prealabil cu praful de copt și când compoziția este bine legată, se adaugă esența de lămâie și apoi uleiul.
Se unge cu unt forma de copt și se toarnă o jumătate din compoziție în ea. Se nivelează și se pun vișinele scurse de lichid, după care se adaugă restul de compoziție.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și după 7-8 minute se scoate și se mai pun deasupra vișine.
Se dă tava din nou la cuptor, până ce se rumenește prăjitura.
Când prăjitura s-a rumenit frumos, se scoate tava și se lasă la răcorit, Când prăjitura s-a răcorit, se scoate din formă, se pudrează cu zahăr farin și se porționează.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|