Ingrediente
Blat:
- 6 galbenusuri
- 200 gr. zahar
- 200 gr. unt moale
- 250 gr. faina
- vanilie/ coaja rasa de lamaie
Umplutura:
- 1 borcan gem de caise
- zeama de la 1 portocala
Bezea:
- 6 albusuri
- 150-200 gr. zahar
- 200 gr. nuca macinata
Mod de preparare
Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule speciale de cofetar, vezi poza.
Gemul se freaca cu zeama de portocala (merge si lamaie) si se unge pe baza din tava.
Se bat albusurile cu zahar pana devin lucioase si apoi, cu grija, se incorporeaza nuca macinata. Se toarna peste gem, se niveleaza si se da tava la cuptor la foc moderat initial si apoi mai mic, cam 35-40 minute, pana trece proba scobitorii. Se scoate tava cand s-a aurit frumos bezeaua deasupra.
Se lasa apoi la racit si se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felii Pariziene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|