Desert Prajitura "tavalita"

Postat de miremirc in Prajituri
22 Apr 2011 | 50514 vizualizari
Desert Prajitura "tavalita"

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Glazura :
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina (unt)
  • 4 linguri lapte
  • 50 g cacao
  • 3 linguri rom
  • 200 g cocos

Mod de preparare

Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia.

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patratele.
Pregatim glazura astfel: intr-o craticioara punem zaharul, margarina, laptele, cacaua si le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si punem romul. Daca cumva raman cocoloase de cacao, strecuram glazura printr-o sita de inox.

Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi o tavalim prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura "tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2011, 00:54
Foarte buna tavalita , e preferata mea
Paste fericit alaturi de familie !!!
la 23.04.2011, 08:44
si mie imi place mult.... Paste fericit!
la 23.04.2011, 08:48
Paste fericit alaturi de cei dragi
la 23.04.2011, 08:58
Paste fericit si voua fetelor cu multa sanatate
la 23.04.2011, 11:32
ou inrosit,miel rumenit,cozonac marit,PASTE FERICIT!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking