Desert Prajitura "tavalita"

Postat de miremirc in Prajituri
22 Apr 2011 | 50602 vizualizari
Desert Prajitura "tavalita"

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Glazura :
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina (unt)
  • 4 linguri lapte
  • 50 g cacao
  • 3 linguri rom
  • 200 g cocos

Mod de preparare

Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia.

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patratele.
Pregatim glazura astfel: intr-o craticioara punem zaharul, margarina, laptele, cacaua si le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si punem romul. Daca cumva raman cocoloase de cacao, strecuram glazura printr-o sita de inox.

Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi o tavalim prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura "tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2011, 00:54
Foarte buna tavalita , e preferata mea
Paste fericit alaturi de familie !!!
la 23.04.2011, 08:44
si mie imi place mult.... Paste fericit!
la 23.04.2011, 08:48
Paste fericit alaturi de cei dragi
la 23.04.2011, 08:58
Paste fericit si voua fetelor cu multa sanatate
la 23.04.2011, 11:32
ou inrosit,miel rumenit,cozonac marit,PASTE FERICIT!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking