Ingrediente
- Blat:
- 1 ou
- 200 g zahar
- 50 g margarina
- 2 linguri miere
- 200 ml lapte
- 300 g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- Glazura :
- 250 g zahar
- 250 g margarina (unt)
- 4 linguri lapte
- 50 g cacao
- 3 linguri rom
- 200 g cocos
Mod de preparare
Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia.
Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patratele.
Pregatim glazura astfel: intr-o craticioara punem zaharul, margarina, laptele, cacaua si le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si punem romul. Daca cumva raman cocoloase de cacao, strecuram glazura printr-o sita de inox.
Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi o tavalim prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura "tavalita"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|