Ingrediente
- 150 ml smântâna 20% grasime
- 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
- 150 ml lapte
- 2 linguri zahar
- Vanilie
- 10 gr gelatina maruntita
- 300 ml sirop grenadine(sau alt sirop roşu)
- Un plic tort gelee roşu
- Coacaze roşii,afine
- Ornamente argintii
Mod de preparare
Gelatina alba se pune la hidratat cu putina apa rece sau lapte.
Smântâna se amesteca cu laptele si zaharul.Se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere.
Se încalzeste gelatina la microunde(nu se fierbe) si se pune în amestecul de smântâna amestecându-se.Se lasa sa se racoreasca,apoi se amesteca cu iaurtul lasat la temperatura camerei.
Lasam sa se întareasca putin,apoi punem în pahare,punem si bobite de coacaze si afine.
Eu am pus paharele înclinate,de aceea si paţania cu paharul.Punem la frigider pana preparam jeleul rosu.
Amestecam gelatina rosie cu siropul si lasam sa fiarba 5 minute.Racorim putin si turnam în pahare.
Lasam la frigider pâna când se întareste de tot.
Un desert foarte simplu si rapid.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „Roşu şi alb”" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|