Desert „Roşu şi alb”

Postat de diaconta in Dulciuri
10 Oct 2012 | 3444 vizualizari
Desert „Roşu şi alb”

Un desert cu peripeţii,dar gustos de-mi venea să-l adun dintre cioburile paharului spart.Cred că oboseala ultimelor zile îşi spune cuvântul.

Ingrediente

  • 150 ml smântâna 20% grasime
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • 10 gr gelatina maruntita
  • 300 ml sirop grenadine(sau alt sirop roşu)
  • Un plic tort gelee roşu
  • Coacaze roşii,afine
  • Ornamente argintii

Mod de preparare

Gelatina alba se pune la hidratat cu putina apa rece sau lapte.

Smântâna se amesteca cu laptele si zaharul.Se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere.

Se încalzeste gelatina la microunde(nu se fierbe) si se pune în amestecul de smântâna amestecându-se.Se lasa sa se racoreasca,apoi se amesteca cu iaurtul lasat la temperatura camerei.

Lasam sa se întareasca putin,apoi punem în pahare,punem si bobite de coacaze si afine.

Eu am pus paharele înclinate,de aceea si paţania cu paharul.Punem la frigider pana preparam jeleul rosu.

Amestecam gelatina rosie cu siropul si lasam sa fiarba 5 minute.Racorim putin  si turnam în pahare.

Lasam la frigider pâna când se întareste  de tot.

Un desert foarte simplu si rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „Roşu şi alb”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

Postat de sufletista

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

Aluat -Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min. Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura,...

Citeste continuarea

Budinca de chia cu lapte de capra

Postat de andaoana

Budinca de chia cu lapte de capra

Intr-un castron punem semintele de chia si green sugar si turnam peste ele laptele rece. Amestecam , acoperim castronelul cu folie si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2012, 21:02
Desertul cu pricina de aseara.
Frumoasa prezentare!!!
la 10.10.2012, 21:02
la 10.10.2012, 21:02
Mă uit şi eu şi admir că de cerut nu prea obişnuiesc
Super Dia, super
la 10.10.2012, 21:03
Si ce bun o fi!!!
Padre, pot sa cer eu si portia ta, ca nu mi-e rusine.
la 10.10.2012, 21:03
deserturile sunt viata mea.
arata super !

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking