Desert tort cu crema de zahar ars si crantz

Postat de Criss in Torturi
28 Noi 2010 | 106624 vizualizari
Desert tort cu crema de zahar ars si crantz

Ingrediente

Crema de zahar ars:

  • 15 linguri zahar pentru caramelizat si tapetat cratita  
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina

Ornat:

  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si nuca

Mod de preparare

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se strica.

Crema: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 30 minute. Aici eu zic sa verificati daca s-a inchegat crema sau nu. Eu am lasat-o 40 minute. Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.

Blatul: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou cratita in cuptor si se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea).  Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul si se lasa cratita deasupra inca vreo doua ore, timp in care siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Crantz: Se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile prajite in prealabil. Amestecul se toarna pe hartie de copt. In cateva minute se va intari, se desprinde de pe hartie si se marunteste cu cutitul, apoi se pune deasupra tortului, dupa ce se imbraca in frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema de lamaie

Postat de andaoana

Desert tort cu crema de lamaie

Blatul Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert Tort Dobos

Postat de Oana

Desert Tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2010, 10:08
ce interesant aratasunt prima
la 28.11.2010, 10:11
asa de dimineata sa poftesc
la 28.11.2010, 10:16
ma inscriu si eu prea arata bine
la 28.11.2010, 10:25
Merci fetelor. Am cate o portie pentru fiecare doritoare.
la 28.11.2010, 10:27
ne-ai linsat ffffff frumosss5f

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking