Deserturi fursecuri motate

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
14 Aug 2019 | 8194 vizualizari
Deserturi fursecuri motate

Mi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram prea mica si caietul ei cu retete era in cap.....in fine, am citit eu mai multe retete si am zis hai sa vad ce iese. Stiam sigur ca sunt cu unt, parca si ceva smantana daca nu le confund cu altele...gata cu vorba sa trecem la fapte....

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • cca 350 g faina
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar farin
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar tos
  • Umplutura
  • gem de caise

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.

Am presarat faina pe blatul de lucru si am luat o bucata de aluat si am intins-o cu sucitorul, un strat subtire. Cu ajutorul unei forme am decupat mici floricele, pe carele-am asezat in tava cuptorului.

Separat am batut bine albusurile cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si am batut pana am obtinut o bezea ferma. Am pus bezeaua intr-un posh si am format mici bezele pe fiecare floricica decupata. 

Cuptorul electric l-am setat la functie cu ventilatie la 120 grade si am bagat fursecurile in cuptor pentru 30 min. Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am lipit doua cate doua cu gem de caise ( un gem acrisor numai bun pentru bezeaua dulce). cam asta-i povestea cu happy end....mi-au iesit 100 de bucati  si cateva floricele fara bezea....Daca v-a placut sa va apucati sa va faceti....sau veniti in vizita....

Daca ti-a placut reteta noastra "Deserturi fursecuri motate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Panna cotta în straturi

Postat de simonacallas

Panna cotta în straturi

Am avut aproximativ 1000 ml compoziţie repartizată în 4 pahare/cupe a câte 250 ml: 500 ml panna cotta 250 ml jeleu kiwi 250 ml jeleu lămâie...

Citeste continuarea

Desert piersicute

Postat de gicuta69

Desert piersicute

Aluat:  Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2019, 16:21
Yamm Cleme as vrea sa le dezgust la intalneala
la 14.08.2019, 16:42
Aura, am un gand, sa vad in ce ape ma scald.....
la 14.08.2019, 16:51
Cam bune, madame!!
la 14.08.2019, 17:32
bune bune
la 14.08.2019, 19:17
Vai, cât de bine arată!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking