Ingrediente
- Aluat
- 200 g unt cu 80% grasime
- cca 350 g faina
- 3 galbenusuri
- un praf de sare
- 3 linguri zahar farin
- Bezea
- 3 albusuri
- un praf de sare
- 200 g zahar tos
- Umplutura
- gem de caise
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.
Am presarat faina pe blatul de lucru si am luat o bucata de aluat si am intins-o cu sucitorul, un strat subtire. Cu ajutorul unei forme am decupat mici floricele, pe carele-am asezat in tava cuptorului.
Separat am batut bine albusurile cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si am batut pana am obtinut o bezea ferma. Am pus bezeaua intr-un posh si am format mici bezele pe fiecare floricica decupata.
Cuptorul electric l-am setat la functie cu ventilatie la 120 grade si am bagat fursecurile in cuptor pentru 30 min. Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am lipit doua cate doua cu gem de caise ( un gem acrisor numai bun pentru bezeaua dulce). cam asta-i povestea cu happy end....mi-au iesit 100 de bucati si cateva floricele fara bezea....Daca v-a placut sa va apucati sa va faceti....sau veniti in vizita....
Daca ti-a placut reteta noastra "Deserturi fursecuri motate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|