Diplomat cremos cu mandarine

Postat de ela in Torturi
15 Feb 2012 | 6754 vizualizari
Diplomat cremos cu mandarine

eram datoare cu un tort pentru voi de ziua mea....va multumesc tuturor pentru urarile frumoase...apoi i-am promis la Miha ceva dulce pentru ca mi-a urat ,,la multi ani'' in toate locurile posibile :)))

Ingrediente

  • BLAT:
  • 2000 gr biscuiti petit beurre
  • 150 gr unt
  • 1 lingura cacaoa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • CREMA:
  • 1 kg branza cremoasa de la dr Oetker
  • 250 gr crema mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 3 plicuri gelatina vegetala(dr Oetker)
  • 200 gr zahar pudra cu gust de vanilie de la dr Oetker
  • 2 compoturi mandarine (cutii mici)
  • gem de caise pentru ornat
  • 1 plic intaritor de frisca

Mod de preparare

Scoatem mandarinele din compot si le punem la scurs intr-o sita.Le taiem cubulete.

Punem biscuitii in robotul de bucatarie si ii maruntim bine.Untul il punem la topit intr-o craticioara si cand este topit,adaugam cacaoa si esenta de vanilie si amestecam bine.Punem sosul peste biscuitii macinati si omogenizam bine.Punem intr-o forma de tort de 28cm si dam la frigider pana pregatim crema si gelatina.

Gelatina o punem intr-o craticioara peste care turnam zeama de compot si apa pana la 500ml,amestecam bine si punem la foc mic pana da in primul clocot,apoi oprim si lasam sa se raceasca putin.

Frisca o mixam cu intaritorul de frisca si zaharul pudra,adaugam crema de branza si crema mascarpone si omogenizam bine cu o lingura de lemn.Adaugam si gelatina si esenta de vanilie si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de biscuiti,nivelam bine si dam la frigider cateva ore pana se intareste crema.Scoatem cu grija inelul formei si ornam dupa preferinte.Eu am ornat cu un gem de caise mai subtire,delicios....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cremos cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort lamaita

Postat de Constelatialeu

Desert tort lamaita

Crema : Am inceput cu ea, dar nu-i o regula. Am pus untul moale intr-un castron, am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le-am pus pe...

Citeste continuarea

Tort cu crema de iaurt si piersici

Postat de mirela0911

Tort cu crema de iaurt si piersici

Ingredientele date sunt pentru un tort cu diametrul de 20 cm!!! Se ia forma de tort cu diametrul de 20 cm si se tapeteaza cu folie alimentara. Se aseaza piscoturile pe fundul formei. Iaurtul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2012, 00:36
O felie pe maine ca noaptea nu am voie sa servesc
la 15.02.2012, 05:35
o felie parca as manca si eu...se poate
la 15.02.2012, 07:55
Ce bine arata!
la 15.02.2012, 08:04
delicios
la 15.02.2012, 08:16
bun bun si frumos

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking