Ingrediente
- 4 oua
- 5-6 linguri de zahar
- 500 ml zeama de compot (sau lapte, apa)
- 2 linguri faina
- 500 ml frisca lichida
- 2 plicuri gelatina
- esenta de vanilie
- compot de piersici
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu faina si zaharul cu ajutorul unui tel.Apoi se toarna zeama de compot(laptele, apa sau ce alegeti, poates suc proaspat de fructe).Se omogenizeaza bine, si intr-o craticioara, se pune pe foc mic pana ce compozitia incepe sa se lege(sa se ingrose)
Se trage de pe foc si se lasa sa se tempereze.Cand s-a mai racorit putin se aduaga gelatina topita pe baie de aburi cu cateva linguri de apa.Se omogenizeza bine si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.Se amesteca cu frisca batuta bine.Eu am pastrat cateva piersici pt orat si restul le-am tocat marunt si le-am adaugat in compozitie.
Se tapeteaaza o forma cu folie alimentara, se pun cateva bucati de piersica si se toarna compozitia de mai sus.Se da la frigider pt cel putin 2 ore.
ca si blat, eu am pus felii de rulada, dar puteti coace un blat separat sau sa folositi piscoturi, sau sa il serviti ca atare.Oricum ar fi iese foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|