Dor de duca - Tort "Altfel"

Postat de klausenburger in Torturi
2 Sep 2009 | 5893 vizualizari
Dor de duca - Tort "Altfel"

"Vreme trece, vreme vine(...) Multe trec pe dinainte, In auz ne suna multe, Cine tine toate minte Si ar sta sa le asculte?... Tu asaza-te deoparte, Regasindu-te pe tine, Când cu zgomote desarte Vreme trece, vreme vine"

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 1 pachet de crema instant de cacao Dr. Oetker
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri de nuca macinata
  • un praf de copt
  • un plic de zahar vanilat Bourbon
  • 1 cuisoara zdrobita
  • Pentru crema
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 300 gr bucati de ananas proaspat
  • 1 plic gelatina alimentara
  • Pentru decor
  • un plic de gelatina
  • 100 ml apa
  • 150 ml pulpa de kiwi zdrobita
  • un ciorchine de struguri
  • 100 gr ciocolata
  • cateva fructe de physallis
  • Pentru insiropat:
  • sampanie

Mod de preparare

1. Pentru blat: bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul; adaugati galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, cuisoara zdrobita, amestecati fin; adaugati la sarsit praful de crema instant si nuca macinata; dati la copt in cuptorul dinainte incins pentru aproximativ 30 minute, sau in functie de cum va functioneaza cuptorul, dar nu deschideti usa acestuia mai repede de 20 minute;

2. pentru crema: puneti pe bain-marie cele trei galbenusuri cu laptele si zaharul si fierbeti pana crema scade si devine ca o smantana mai consistenta; dupa ce s-a racit adaugati gelatina inmuiata initial in apa rece si apoi lichefiata in bain-marie, adaugati cele 3 albusuri batute spuma si 800 ml de frisca batuta spuma; adaugati la sfarsit si bucatile de ananas proaspat;

3. pe platoul pe care veti duce tortul la masa puneti o foaie de blat, stropiti cu sampania, adaugati crema si acoperiti cu cealalta foaie de de blat pe care o stropiti cu sampanie; lasati tortul la frigider minim 2 ore, sau peste noapte;

4. pentru decor: inmuiati gelatina cu 100 ml apa rece si dupa ce s-a facut, adaugati-o la bain-marie pentru a redeveni lichida; intre timp, zdrobiti in blender pulpa de kiwi si caramelizati-o cu o lingura de zahar pana cristalele de zahar se topesc; adaugati gelatina si intindeti pe tort, cu grija sa nu cada pe margini; acoperiti cu restul de 200 de ml de frisca batuta si decorati cu fructe trase in ciocolata, cu forme de ciocolata, sau dupa imaginatia de moment.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dor de duca - Tort "Altfel"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Familia

Postat de Constelatialeu

Desert tort Familia

Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...

Citeste continuarea

Tort cu zmeura si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort cu zmeura si mascarpone

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar tos pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2009, 12:15
la 03.09.2009, 16:04
Bun, bun !Arata a fi foarte fin si nu este nici greu de facut. Daca mai postezi asa bunatati s-ar putea sa dau o fuga pana la Cluj.
la 03.09.2009, 22:36
Buni, esti binevenita oricand la Cluj; si daca stiu din timp.....te astept cu ceva special conceput pentru matale
la 21.06.2021, 23:44

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking