Ingrediente
- 1 dorada frumoasa
- 1 ceapa esalota sau verde
- 1 catel de usturoi
- 1 rosie
- 1/2 ardei rosu
- 4-5 linguri ulei
- 20 g de unt
- sare, piper
- cimbru, dafin
Mod de preparare
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi.
Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei.
Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul uscat si foaia de dafin.
Puneti rosia si ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute.
Puneti sare si piper.
Preparati pestele, curatati-l, puneti sare si piper.
Am umplut-o cu un pic din compozitia rosie-ardei.
Pueti s-o fainati pe ambele parti daca vreti - uscati-o inainte cu un prosop de hartie.
Intr-o tigaie mare cu fundul gros puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei si untul.
Puneti dorada la foc ridicat si colorati-o 5 minute.
Reduceti focul si lasati-o 10 minute.
Puneti in tigaie un pic de ulei si intoarceti dorada.
Lasati-o sa se coloreze pe cealalta parte 5- 10 minute. Verificati daca nu este cruda.
Prezentati-o intreaga pe un platou.
O puteti acompania cu cartofi sotati sau fierti si sosul pregatit.
O minunatie !
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada regala prajita la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|