Dorada regala prajita la tigaie

Postat de ctlina in Peste
8 Noi 2017 | 25142 vizualizari
Dorada regala prajita la tigaie

Iata o reteta simpla si rapida, delicioasa datorita produsul proaspat si exceptional. Dorada este un pește care trăiește în Marea Mediterană și în unele părți costale ale Atlanticului de nord. Se hrănește cu midii și crustacee. Dorada este cunoscut atât pentru carnea sa foarte gustoasă, cât și pentru spectaculozitatea pescuitului. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/dorada-regala-prajita-la-tigaie.html

Ingrediente

  • 1 dorada frumoasa
  • 1 ceapa esalota sau verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 4-5 linguri ulei
  • 20 g de unt
  • sare, piper
  • cimbru, dafin

Mod de preparare

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi.

Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei.

Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul uscat si foaia de dafin.

Puneti rosia si ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute.

Puneti sare si piper.

Preparati pestele, curatati-l, puneti sare si piper.

Am umplut-o cu un pic din compozitia rosie-ardei.

Pueti s-o fainati pe ambele parti daca vreti - uscati-o inainte cu un prosop de hartie.

Intr-o tigaie mare cu fundul gros puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei si untul.

Puneti dorada la foc ridicat si colorati-o 5 minute.

Reduceti focul si lasati-o 10 minute.

Puneti in tigaie un pic de ulei si intoarceti dorada.

Lasati-o sa se coloreze pe cealalta parte 5- 10 minute. Verificati daca nu este cruda.

Prezentati-o intreaga pe un platou.

O puteti acompania cu cartofi sotati sau fierti si sosul pregatit.

O minunatie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada regala prajita la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Postat de MotanLaOale

Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am...

Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii si usturoi

Postat de merisor67

Macrou in sos de rosii si usturoi

  Eu am prtegatit inainte un pui si am pastrat supa, asta nu inseamna ca reeta trebuie facuta cu supa neaparat. Spalam macroul il evisceram si ii inlaturam capul. Tapetam o tava cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2017, 15:50
Foarte frumos ți-a ieșit! (Dar ce nu-ți iese frumos?!) Eu mănânc pește doar în post, prăjit, cu usturoi și mămăliguță. Și mai ales, făcut de soțul meu, pentru că el se pricepe (doar e din ziodia Peștilor...! Bravo, Cătălina!
la 08.11.2017, 18:27
si mie imi place!
la 08.11.2017, 18:45
la 08.11.2017, 19:17
la 08.11.2017, 22:31
Ioi, ce bunatate!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking